Latest News and Events Останні новини
Відвідування асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Бельгії, Будинку Європейської історії та Європарламенту. / Visits to UNESCO Associated Schools in Belgium, the House of European History and the European Parliament.
Дуже цікавим та корисним був другий день візиту української делегації у фламандські школи, які гостинно відкрили свої двері для обміну досвідом у сфері навчання, виховання та пріоритетних цінностей. Неочікувано було там зустріти хлопців з України, що навчаються у Брюсселі та стали нашими гідами по школі. Ми відвідали кілька уроків та мали бесіду з бельгійськими учнями та вчителями, які розпитували про Україну, навчання у стані війни та розповідали про особливості освітньої системи в Бельгії. В свою чергу вчителі та учні з України презентували українські сувеніри на згадку та налагодили зв`язки для подальшої співпраці у різноманітних проєктах. Під час візиту в одну із шкіл, учням випала нагода поспостерігати за процесом підготовки виступу бельгійських учнів на шкільному шоу.
Бельгійсько-український освітній обмін 2025 / Belgian - Ukrainian Educational Exchange 2025
Бельгійська агенція з розвиту Enabel запросила на навчальний візит вчителів англійської мови Світлану Блохіну, Людмилу Химерик та ученицю 9-А класу Анну Голубничу з Броварського ліцею №4 ім. С.І. Олійника у складі делегації з 27 директорів, вчителів та учнів 10 шкіл Київської, Чернігівської обл. та м. Києва, яку очолювала Національна координаторка Асоційованих шкіл ЮНЕСКО в Україні пані Тетяна Федунова.
Неймовірна подорож ведмедика на острів Мадейра.
Ведмедик з України здійснив захоплюючу подорож до Португалії на мальовничий острів Мадейра.
UNESCO
Юнеско
«ПЕЧА-КУЧА»: «ЕcoFood. НЕМАТЕРІАЛЬНА СПАДЩИНА ЮНЕСКО»
Майстер-клас з виготовлення долми,як страви, що входить до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, у виконанні членів команди учнів Броварської гімназії.
Фінальним етапом в ініціативі «ЕКО+ЕТНО+АРТ» було спільне приготування однієї зі страв народів світу, що входять до нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Цього разу обрали долму – невід’ємний атрибут вірменської національної кухні.
Завдяки цьому етапу учні дізнались історію цієї страви. Сам процес приготування долми виявився надзвичайно захопливим. Відео-монтаж проєкту в рамках студії «Печа-Куча» був створений Лозовським Ільєю у поєднанні сучасних професійних програм.